07 January 2010

Grade de initiere in viata

Welcome to my world. Enjoy!

Din vremuri străvechi există ceea ce se cheamă Ştiinţa Iniţiatică, la care şi noi am făcut de atâtea ori referire în revistă. Această Ştiinţă cuprinde multe capitole, printre care şi cel ce explică natura şi gradul Iniţierilor spirituale prin care trec cei ce aspiră la nivelul de Maestru spiritual. Trebuie spus că, deşi sîntem peste 6 miliarde de fiinţe umane la ora actuală, aproximativ 85%-90% din populaţie încă este tributară foarte mult reacţiilor emoţionale necontrolate, ceea ce determină ca majoritatea oamenilor să fie sub un anumit prag, şi veţi vedea care.
Criteriul evoluţiei spirituale se bazează strict pe controlul propriilor energii, care se manifestă sub forma emoţiilor, mentalităţilor şi ideilor. Cum spuneam oamenii sînt sclavii emoţiilor. Câtă lume nu merge la biserică de frica păcatelor, cum îi sperie preoţimea cu acel bau-bau religios, ori câţi oameni se agaţă zilnic de lucrurile lor, pretinzând că sînt doar ale lor, când în realitate toate vin şi pleacă apoi de la şi către Dumnezeu? Şi exemplele pot continua. Trebuie să înţelegeţi că sîntem fiinţe umane, create de Creator pentru a fi LIBERE din toate punctele de vedere, nu fiinţe care să se sperie de bazaconiile îndrugate de preoţime sau egoiste, în sensul de a avea multe în dauna altuia. Din acest punct de vedere, există pentru nivelul terestru 4 grade de Iniţiere, pe care puţini le ating.
Primul nivel este cel al Iniţiatului de gradul 1 – o astfel de persoană începe să-şi dea seama de importanţa corpului său şi treptat, iese de sub influenţa instinctelor animalice, preţuind ceea ce este acest corp fizic şi sănătatea sa.
Următorul grad este cel al Iniţiatului de gradul 2 – acesta intră pentru prima dată în inima sa, începând să-şi controleze propriile emoţii. Cum se spune, intră în „Peştera lui Christ”, adică entitatea Crist se trezeşte în el. Dar un asemenea nivel încă este tributar emoţiilor şi va trebui să parcurgă un număr de 7-10 vieţi, în funcţie de voinţa sa, până scapă de reacţiile emoţionale necontrolate. Vedeţi ce înseamnă emoţia şi cât îi trebuie omului pentru a autocontrola?
Următorul nivel este al Iniţiatului de gradul 3 – pe acest nivel ajung cei care, după ce au învăţat să-şi controleze emoţiile (a nu se crede că acestea trebuie înnăbuşite, ci înţelese în manifestarea lor), pot să înceapă lucrul cu modelarea propriului ego care îndeamnă mereu omul la a fi egoist în multe privinţe. Mai simplu spus, este lucrarea de educare şi modelare a mentalului – intelectul, care are funcţie de adunare de informaţie pentru  cunoaştere. În această etapă Iniţiatul de gradul 3 începe să înţeleagă mai clar că ceea ce stă la baza suferinţelor oamenilor este egoismul provenit din reacţiile emoţionale necontrolate, şi se străduieşte să îşi modeleze personalitatea pentru a-şi ajuta semenii. Este necesar să ştiţi că de abia de la acest nivel un Discipol – Iniţiat se poate considera Maestru, nivelul 3 fiind în realitate primul grad de Maestru.
Iniţiatul de gradul 4 care este şi Maestru – la acest nivel aspirantul trebuie să conştientizeze că toate lucrurile lumeşti au un început şi un sfârşit, spre deosebire de lucrurile spirituale care sînt eterne. Atunci când ajunge la acest nivel de evoluţie spirituală, după multe vieţi trăite pe Pământ, aspirantul înţelege că Detaşarea, Renunţarea faţă de lucrurile lumeşti îi poate asigura chiar cele de care are nevoie în viaţa sa. Însă chiar şi la acest grad există riscul major de a cade înapoi către nivelele anterioare, dacă spiritul nu are suficientă voinţă de a urma Lumina Creatorului, şi asta din cauza energiilor care sînt vehiculate prin intermediul banilor, a laudelor şi a cuvintelor care zgândăresc orgoliul Maestrului de gradul 4.

No comments:

Followers

Blog Archive